Zorg verlenen met
een preventief doel

Voorkomen is beter dan genezen

Beleid 2022 – 2026

Landelijk en onafhankelijk

Stichting Gezond met Zorg heeft de volgende doelstellingen:   

 

 1. Ontwikkelen en onderhouden van “Gezond”-concepten ter bevordering van preventieve netwerkzorg in Nederland over de as van inhoud, Data/It en financiën.
 2. De “Gezond” -concepten inrichten naar prorgamma’s met als uitgangspunt de chronische patiënt en de beleving van zijn of haar zorgvraag die leidt tot de communicatieve invulling van het “gezond”-concept.
 3. Verbinden van vooruitstrevende zorgregio’s en zorgverleners aan een “Gezond”-concept, waarmee samen de inhoud van het preventieve netwerkzorg concept wordt ontwikkeld op basis van de conceptuele insteek van FIND, GUIDE en HOME.
 4. Met functionele en technische ontwerpen van inhoudelijke en Data/IT modules landelijk ondersteunen en coördineren van regionale “Gezond” programma’s.
 5. Selecteren van gemotiveerde en gekwalificeerde zorgverleners in eerste, tweede en derde lijn die zich willen laten (bij)scholen om mensen met een ziektebeeld optimaal preventief te behandelen.
 6. Het inspireren en ondersteunen van aangesloten Gezond met Zorg zorgverleners om de hoogste kwaliteit van preventieve zorg te leveren aan mensen met een aantoonbaar chronisch ziektebeeld waarbij specifieke expertise, multidisciplinaire samenwerking en patiëntgerichtheid centraal staan.
 7. Het ondersteunen van de deelnemers aan Gezond met Zorg zorgverleners om optimaal kennis uit te wisselen.
 8. Het verzorgen van multidisciplinaire scholingen.
 9. Het registreren en herregistreren van zorgverleners op basis van transparante kwaliteitsindicatoren voor de Gezond met Zorg aangesloten zorgverleners.
 10. Het geven van informatie aan patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars over Gezond met Zorg en over Gezond met Zorg zorgverleners door middel van een een multi mediale communicatie aanpak .
 11. Het in samenwerking met beroepsorganisaties en patiëntenorganisatie ontwikkelen van een nationale Gezondregistratie (GezondInzicht) waarmee de kwaliteit van zorg en uitkomsten van zorg op een gestructureerde wijze vastgelegd kunnen worden.  
 12. Het realiseren van een financieringsmodel waarin het Gezond met Zorg kennis- en coördinatiecentrum duurzaam gefinancierd kan worden en de preventieve netwerkzorg programma’s decentraal bekostigd worden.
 13. Samenwerken met andere organisaties (zoals de patiënten- en beroepverenigingen, -fondsen en -stichtingen) die doelstellingen nastreven in lijn met Stichting Gezond met Zorg. 
 14. In Private Public Partnership realiseren van technologische innovaties die Gezond met Zorg patiënten in staat stellen om optimaal om te gaan met de ziekte en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren.  

Het Team

Landelijke kennis en coördinatie

 

Het kennis en coödinatiecentrum is ingericht als een stichting zonder winstoogmerk. Het bestuur van de stichting bestaat uit twee uitvoerende bestuurders en een niet uitvoerend bestuurder. Voor de ontwikkeling en het onderhoud van de zorgprogramma’s wordt gebruik gemaakt van een flexibele schil aan medewerkers, die ook in de zorgpraktijk actief zijn.

 

Vragen
en/of opmerkingen

Vul het contactformulier voor ons in en wij
nemen binnen twee werkdagen contact met u op.